Sivas’ta Emeklilere 2 Bin Lira Vaadi Gerçekleşmedi

Yayınlama: 16.09.2024
188
A+
A-

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’un, seçim öncesi emeklilere verdiği 2 bin lira ödeme vaadi aylardır yerine getirilmezken, şimdi de emeklilerin sıkça vakit geçirdiği ‘Tarihi Kent Meydan Çay Evi’ni özelleştirme kararı tepki topladı. Ucuz çay hizmeti sunan ve emeklilerin buluşma noktası olan çay evi, zarar ettiği gerekçesiyle 27 Eylül’de açık artırma usulüyle kiraya verilecek.

Emeklilerin Gözdesi Özelleşiyor

Belediyenin bu kararı, özellikle emekli vatandaşların büyük tepkisine yol açtı. Piyasaya göre uygun fiyatlı çay sunan mekânın özelleştirilmesi durumunda, fiyatların hızla artacağı öngörülüyor. Vatandaşlar, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun’un seçim vaadini yerine getirmemesine ek olarak çay evini 5 yıllığına kiraya verme kararına da tepkili.

Vatandaşlar Karardan Memnun Değil

Belediyenin halka hizmet etmesi gerektiğini belirten Muhittin Kar, “Özelleşen yerlerin fiyatları artıyor, vatandaş mağdur oluyor. Emeklilerin buluştuğu bu yer özelleşirse fiyatlar yükselecek. Belediyenin bu tip yerleri kapatmak yerine artırması gerekir” dedi.

Sivaslılar Tepkili

Sivaslı vatandaş Orhan Çiftçi ise, “Diğer belediyelere bakıyoruz, emeklilere destek çıkıyorlar. Ama burada çay evi bile özelleştiriliyor. Şu an çay 10 lira, özelleşirse bu fiyat daha da artacak. İnsanlar bir bardak çay için bile zorlanıyor” ifadeleriyle belediyenin kararına tepki gösterdi.

Bu gelişmeler, Sivas’ta emeklilerin sosyal yaşamını etkileyen bir tartışmaya yol açtı. Belediye’nin kararı sonrası emeklilerin bir araya gelebildiği sınırlı alanlardan biri daha kaybedilmiş olacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.