İlk Hasadı Yapıldı, Kilosu 200 Lira

Yayınlama: 18.09.2024
3
A+
A-

Kırıkkale’de, dünyada “süper meyve” olarak bilinen aronya hasadı başladı. Yahşihan ilçesine bağlı Bedesten köyünde çiftçi Haydar Gümüşbaş tarafından ilk kez yetiştirilen aronya, tıbbi bitkiler sınıfında yer alıyor. Vitamin ve antioksidan bakımından zengin olan aronya, bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve kalp sağlığını desteklemesi ile biliniyor.

Aronya Meyvesinin Faydaları Nelerdir?

Aronya, sağlığa olan faydaları nedeniyle dünyada büyük ilgi görüyor. Özellikle diyabet ve kanser hastaları tarafından tercih edilen bu meyve, bağışıklık sistemini güçlendirici ve antioksidan özelliklere sahip. Hem taze olarak hem de ilaç sanayisinde kullanılabilen aronya, kalp sağlığını destekleyen özellikleriyle ön plana çıkıyor.

Aronya Meyvesinin Kilosu Ne Kadar?

Kırıkkale’de ilk kez hasat edilen aronyanın kilosu 200 TL’den satışa sunuluyor. Haydar Gümüşbaş, internet üzerinden satışlarda ise fiyatların 300-350 TL arasında değiştiğini ancak tanıtım amacıyla daha düşük fiyatlardan sattıklarını belirtti.

Aronya Türkiye’de Nerede Yetişiyor?

Türkiye’de henüz yaygın olmayan aronya meyvesi, Marmara Bölgesi’nde yoğun olarak yetiştiriliyor. İç Anadolu Bölgesi’nde ise Kırıkkale’de ilk defa üretilmeye başlandı. Çiftçi Gümüşbaş, hasatta yaklaşık 7 ton ürün elde ettiklerini ve bu ürünleri hem taze hem de kurutulmuş olarak satışa sunacaklarını ifade etti.

Aronya meyvesi, bağışıklık güçlendirici etkileriyle öne çıkan ve sağlıklı beslenme meraklıları için ideal bir seçenek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.