2024 YKS Ek Tercihleri Başladı İşte Detaylar

Yayınlama: 06.09.2024
20
A+
A-

2024 YKS ek tercih süreci resmen başladı! İlk tercihlerde bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için yeni bir fırsat olan ek tercihler, ÖSYM tarafından açıklanan kontenjanlar doğrultusunda yapılacak. Gözler, YKS ek tercih ekranında… Peki, YKS ek tercihler ne zaman yapılacak ve adaylar tercihlerini nasıl yapacak?

YKS Ek Tercih Tarihleri 2024: Ne Zaman Başlayacak?

ÖSYM’nin duyurusuna göre, 2024 YKS ek tercih işlemleri 6 Eylül 2024 tarihinde saat 14.30’da başlayacak ve 11 Eylül 2024 saat 23.59’da sona erecek. Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM’nin resmi internet adresi olan https://ais.osym.gov.tr üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla T.C. kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak yapabilecekler.

2024 YKS Ek Tercih Kılavuzu Yayımlandı

YKS ek tercihleri için gerekli tüm bilgiler, 2024-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alıyor. Adaylar bu kılavuza ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Kılavuz, tercih süreci boyunca adaylara yol gösterici olacak. Ek yerleştirme tercihinde bulunacak adayların, tercih süresi içinde kılavuzu dikkatlice incelemeleri büyük önem taşıyor.

Ek Tercihlerde Kimler Başvurabilir?

İlk yerleştirme döneminde bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar, ek tercih yapma hakkına sahip değil. Ancak, ilk tercihlerde herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar ek tercihlerden faydalanabilecek.

Ek Yerleştirme Süreci Nasıl İşleyecek?

Ek yerleştirme süreci, üniversitelerin kayıt işlemlerini tamamlamasının ardından boş kalan kontenjanların ÖSYM’ye bildirilmesiyle başlayacak. ÖSYM, bu boş kontenjanları adaylara sunarak merkezi olarak ek yerleştirme yapacak.

Ek tercih sürecine dahil olan adayların, ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuz ve boş kontenjanlar doğrultusunda dikkatli bir tercih listesi oluşturmaları gerekiyor. Boş kalan veya kaydolmayan öğrencilerden dolayı açılan bu kontenjanlar, adaylara üniversiteye yerleşme şansı tanıyor.

2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

YKS ek tercih sonuçlarının açıklanma tarihi henüz duyurulmadı. ÖSYM, ek yerleştirme sonuçlarını resmi internet sitesi üzerinden adaylarla paylaşacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.